Planetary Health Diets: gezond én duurzaam, zo doe je dat

Er is een substantiële verschuiving nodig van dierlijke naar meer plantaardige voeding. Dit betekent niet dat iedereen vegetarisch (geen vlees) of zelfs veganistisch (volledig plantaardig) moet gaan eten, maar wel dat flinke veranderingen in het huidige gangbare eetpatroon nodig zijn. Bijvoorbeeld meer peulvruchten en noten en minder rood vlees. Maar ook binnen productcategorieën is de ene keuze duurzamer dan de andere.

In deze e-learningmodule verkennen we vanuit het ‘hier en nu’ in Nederland welke veranderingen er in het voedselsysteem en de voedselconsumptie moeten plaatsvinden. De EAT-Lancet Planetary Health Diets worden besproken en er wordt gekeken met welke adviezen, vanuit het Nederlandse voedingspatroon, mensen bewogen kunnen worden naar meer Planetary Health Diets.

Tijdsduur: 8 uur
Doelgroep: diëtisten
Accreditatie: 8 punten

Auteur(s):

0

(

beoordelingen)

4

cursisten

Geen Tijdslimiet
8
Hoofdstukken
Nascholing badge
8 november 2024
Geen Tijdslimiet

Na het afronden van deze e-learning kun je:

  • de factoren begrijpen die de duurzaamheid van de planeet en de gezondheid van de mens beïnvloeden.
  • beredeneren op welke manier de voedselketen duurzamer kan worden.
  • de uitgangspunten van de Planetary Health Diets uitleggen.
  • de Planetary Health diets vergelijken met huidige voedingspatronen.
  • de uitgangspunten van de Planetary Health diets toepassen in de praktijk.

Inhoud

  • Inleiding planetary health diets Geen tijdslimiet
  • Pre toets planetary health Geen tijdslimiet
  • Hoe duurzaam eten we nu Geen tijdslimiet
  • De voedselketen Geen tijdslimiet
  • Planetary health diets Geen tijdslimiet
  • Naar een duurzaam voedingspatroon Geen tijdslimiet
  • Praktische toepassingen Geen tijdslimiet
  • Verantwoording planetary health diets Geen tijdslimiet

OVER ONS | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | CONTACT

Platform Voeding is onderdeel van Academic Journals. Alle rechten voorbehouden.