Overzicht Nascholingen

Voeding bij Spierziekten

Deze e-learning biedt handvatten in de algemene voedingsproblematiek bij de meest voorkomende spierziekten en een gedegen basis voor het handelen van de diëtist voor de getroffen patiënten. Bij complexere en onbekendere situaties kan een beroep gedaan worden op de gespecialiseerde diëtisten van het NVD-netwerk Diëtisten voor Spierziekten.

Cerebrale parese – deel 2

Cerebrale Parese (CP) is een aandoening die de hersen- en motorische functies van het lichaam aantast. Bij jonge kinderen kan de ziekte zorgen voor blijvende stoornissen in de ontwikkeling van houding en beweging die leiden tot beperkingen. Door combinaties van stoornissen komt voedingsproblematiek vaak voor, waarbij multidisciplinaire zorg noodzakelijk is. Deel 2 van deze e-learningmodule gaat dieper in op de diverse factoren die van invloed zijn op de voedingstoestand van kinderen met Cerebrale Parese.

ADAP Sondevoeding bij kanker

Wanneer voeding door kanker niet meer op de normale manier genuttigd kan worden, wordt er overgegaan tot sondevoeding. In deze nascholing gaan we uitgebreid op dit type voeding in. Tijdsduur: 8:00 Accreditatie: 8 punten

ADAP Planetary health diets

Er is een substantiële verschuiving nodig van dierlijke naar meer plantaardige voeding. Dit betekent niet dat iedereen vegetarisch (geen vlees) of zelfs veganistisch (volledig plantaardig) moet gaan eten, maar wel dat flinke veranderingen in het huidige gangbare eetpatroon nodig zijn. Bijvoorbeeld meer peulvruchten en noten en minder rood vlees. Maar ook binnen productcategorieën is de ene keuze duurzamer dan de andere. In deze e-learningmodule wordt vanuit het ‘hier en nu’ in Nederland verkend welke veranderingen er in het voedselsysteem en de voedselconsumptie moeten plaatsvinden. De EAT-Lancet Planetary Health Diets worden besproken en er wordt gekeken met welke adviezen, vanuit het Nederlandse voedingspatroon, mensen bewogen kunnen worden naar meer Planetary Health Diets. Tijdsduur: 6:00 Doelgroep: Dietisten Accreditatie: 6 punten (in aanvraag)

ADAP Voeding bij borstkanker deel 2

De dieetbehandeling bij borstkanker is zeer divers en is afhankelijk van de reis die de patiënt maakt van diagnose tot het volledige herstel of het einde van de palliatieve fase. In deze e e-learning gaan we in op de dieetmogelijkheden voor borstkankerpatiënten en de verwijsmomenten en verwijsredenen naar de diëtist. Om aan deze nascholing deel te kunnen nemen is het verplicht eerst deel 1, Voeding en dieetbehandeling bij borstkanker, af te ronden.

ADAP Voeding bij borstkanker deel 1

Dit is deel I van de nascholing Voeding bij Borstkanker Eén op de zeven vrouwen in Nederland krijgt in haar leven te maken met borstkanker. Het overlevingspercentage is hoog en stijgend, door steeds effectievere behandelmethoden en de introductie van het bevolkingsonderzoek. Een goede voeding en leefstijl vóór, tijdens en na de behandelingen kan zowel nadelige bijwerkingen van de behandelingen beperken, als toekomstige gezondheidsproblemen voorkomen. Accreditatie 3 Studiepunten (in aanvraag) Doelgroep Diëtisten

Voeding en dieetbehandeling bij borstkanker – deel 3: Dieetbehandeling bij zandbakken

Hier kun je inspiratie opdoen als ontwikkelaar.

Cerebrale parese – deel 1

In deze e-learningmodule gaan we in op de diverse factoren die op de voedingstoestand van invloed zijn en de behandeling die gegeven kan worden. De module bestaat uit twee delen; deel 1 gaat over de ziekte in het algemeen, deel 2 specifiek over de voedingstoestand van kinderen met Cerebrale Parese.

Planetary Health Diets

Planetary Health Diets: gezond én duurzaam, zo doe je dat Er is een substantiële verschuiving nodig van dierlijke naar meer plantaardige voeding. Dit betekent niet dat iedereen vegetarisch (geen vlees) of zelfs veganistisch (volledig plantaardig) moet gaan eten, maar wel dat flinke veranderingen in het huidige gangbare eetpatroon nodig zijn. Bijvoorbeeld meer peulvruchten en noten en minder rood vlees. Maar ook binnen productcategorieën is de ene keuze duurzamer dan de andere. In deze e-learningmodule verkennen we vanuit het ‘hier en nu’ in Nederland welke veranderingen er in het voedselsysteem en de voedselconsumptie moeten plaatsvinden. De EAT-Lancet Planetary Health Diets worden besproken en er wordt gekeken met welke adviezen, vanuit het Nederlandse voedingspatroon, mensen bewogen kunnen worden naar meer Planetary Health Diets. Tijdsduur: 8 uur Doelgroep: diëtisten Accreditatie: 8 punten

Sondevoeding bij kanker

Wanneer voeding door kanker niet meer op de normale manier genuttigd kan worden, wordt er overgegaan tot sondevoeding. In deze nascholing gaan we uitgebreid op dit type voeding in. Tijdsduur: 8:00 Accreditatie: 8 punten Doelgroep: Diëtisten

Voeding en dieetbehandeling bij borstkanker – deel 2: Dieetbehandeling bij borstkanker

Dit is deel II van de nascholing Voeding bij Borstkanker: Dieetbehandeling bij borstkanker - Voedingsadvisering bij verschillende hulpvragen en casuïstiek. De dieetbehandeling bij borstkanker is zeer divers en is afhankelijk van de reis die de patiënt maakt van diagnose tot het volledige herstel of het einde van de palliatieve fase. In deze e e-learning gaan we in op de dieetmogelijkheden voor borstkankerpatiënten en de verwijsmomenten en verwijsredenen naar de diëtist. Om aan deze nascholing deel te kunnen nemen is het verplicht eerst deel 1, Voeding en dieetbehandeling bij borstkanker, af te ronden. Accreditatie: 5 Studiepunten Doelgroep: Diëtisten

Voeding en dieetbehandeling bij borstkanker – deel 1: Geneeskunde bij borstkanker

Dit is deel I van de nascholing Voeding bij Borstkanker: Geneeskunde bij borstkanker - Pathologie, oncologische behandelingen en voedingsgerelateerde consequenties hiervan. Eén op de zeven vrouwen in Nederland krijgt in haar leven te maken met borstkanker. Het overlevingspercentage is hoog en stijgend, door steeds effectievere behandelmethoden en de introductie van het bevolkingsonderzoek. Een goede voeding en leefstijl vóór, tijdens en na de behandelingen kan zowel nadelige bijwerkingen van de behandelingen beperken, als toekomstige gezondheidsproblemen voorkomen. Accreditatie: 3 Studiepunten Doelgroep: Diëtisten

OVER ONS | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | CONTACT

Platform Voeding is onderdeel van Academic Journals. Alle rechten voorbehouden.