Deze e-learning biedt handvatten in de algemene voedingsproblematiek bij de meest voorkomende spierziekten en een gedegen basis voor het handelen van de diëtist voor de getroffen patiënten. Bij complexere en onbekendere situaties kan een beroep gedaan worden op de gespecialiseerde diëtisten van het NVD-netwerk Diëtisten voor Spierziekten.
Auteur(s):
0
(
beoordelingen)
6
cursisten
Geen Tijdslimiet
12
Hoofdstukken
Nascholing badge
15 januari 2025
Geen Tijdslimiet
Deze e-learning biedt handvatten in de algemene voedingsproblematiek bij de meest voorkomende spierziekten en een gedegen basis voor het handelen van de diëtist voor de getroffen patiënten. Bij complexere en onbekendere situaties kan een beroep gedaan worden op de gespecialiseerde diëtisten van het NVD-netwerk Diëtisten voor Spierziekten.
Inhoud
- H1 – Inleiding voeding bij spierziekte 00:06:00
- H2 – Spierziekten 00:06:00
- H3 – Beademing 00:06:00
- H4 – Antropometrie 00:06:00
- H5 – Energiebehoefte 00:06:00
- H6 – Eiwitbehoefte Geen tijdslimiet
- H7 – Vitamine- en mineralenbehoefte 00:06:00
- H8 – Osteoperose 00:06:00
- H9 – Obstipatie 00:06:00
- H10 – Slikklachten 00:06:00
- H11 – Gewicht 00:06:00
- H12 – Onbekende spierziekte Geen tijdslimiet