ADAP Sondevoeding bij kanker
Wanneer voeding door kanker niet meer op de normale manier genuttigd kan worden, wordt er overgegaan tot sondevoeding. In deze nascholing gaan we uitgebreid op dit type voeding in.
Tijdsduur: 8:00 Accreditatie: 8 puntenADAP Planetary health diets
Er is een substantiële verschuiving nodig van dierlijke naar meer plantaardige voeding. Dit betekent niet dat iedereen vegetarisch (geen vlees) of zelfs veganistisch (volledig plantaardig) moet gaan eten, maar wel dat flinke veranderingen in het huidige gangbare eetpatroon nodig zijn. Bijvoorbeeld meer peulvruchten en noten en minder rood vlees. Maar ook binnen productcategorieën is de ene keuze duurzamer dan de andere.
In deze e-learningmodule wordt vanuit het ‘hier en nu’ in Nederland verkend welke veranderingen er in het voedselsysteem en de voedselconsumptie moeten plaatsvinden. De EAT-Lancet Planetary Health Diets worden besproken en er wordt gekeken met welke adviezen, vanuit het Nederlandse voedingspatroon, mensen bewogen kunnen worden naar meer Planetary Health Diets.
Tijdsduur: 6:00
Doelgroep: Dietisten
Accreditatie: 6 punten (in aanvraag)
ADAP Voeding bij borstkanker deel 2
De dieetbehandeling bij borstkanker is zeer divers en is afhankelijk van de reis die de patiënt maakt van diagnose tot het volledige herstel of het einde van de palliatieve fase. In deze e e-learning gaan we in op de dieetmogelijkheden voor borstkankerpatiënten en de verwijsmomenten en verwijsredenen naar de diëtist.
Om aan deze nascholing deel te kunnen nemen is het verplicht eerst deel 1, Voeding en dieetbehandeling bij borstkanker, af te ronden.ADAP Voeding bij borstkanker deel 1
Dit is deel I van de nascholing Voeding bij Borstkanker
Eén op de zeven vrouwen in Nederland krijgt in haar leven te maken met borstkanker. Het overlevingspercentage is hoog en stijgend, door steeds effectievere behandelmethoden en de introductie van het bevolkingsonderzoek. Een goede voeding en leefstijl vóór, tijdens en na de behandelingen kan zowel nadelige bijwerkingen van de behandelingen beperken, als toekomstige gezondheidsproblemen voorkomen.
Accreditatie 3 Studiepunten (in aanvraag)
Doelgroep DiëtistenVoeding en dieetbehandeling bij borstkanker – deel 3: Dieetbehandeling bij zandbakken
Hier kun je inspiratie opdoen als ontwikkelaar.Cerebrale parese – deel 1
In deze e-learningmodule gaan we in op de diverse factoren die op de voedingstoestand van invloed zijn en de behandeling die gegeven kan worden. De module bestaat uit twee delen; deel 1 gaat over de ziekte in het algemeen, deel 2 specifiek over de voedingstoestand van kinderen met Cerebrale Parese.Planetary Health Diets
Planetary Health Diets: gezond én duurzaam, zo doe je dat
Er is een substantiële verschuiving nodig van dierlijke naar meer plantaardige voeding. Dit betekent niet dat iedereen vegetarisch (geen vlees) of zelfs veganistisch (volledig plantaardig) moet gaan eten, maar wel dat flinke veranderingen in het huidige gangbare eetpatroon nodig zijn. Bijvoorbeeld meer peulvruchten en noten en minder rood vlees. Maar ook binnen productcategorieën is de ene keuze duurzamer dan de andere.
In deze e-learningmodule verkennen we vanuit het ‘hier en nu’ in Nederland welke veranderingen er in het voedselsysteem en de voedselconsumptie moeten plaatsvinden. De EAT-Lancet Planetary Health Diets worden besproken en er wordt gekeken met welke adviezen, vanuit het Nederlandse voedingspatroon, mensen bewogen kunnen worden naar meer Planetary Health Diets.
Tijdsduur: 8 uur
Doelgroep: diëtisten
Accreditatie: 8 punten
Sondevoeding bij kanker
Wanneer voeding door kanker niet meer op de normale manier genuttigd kan worden, wordt er overgegaan tot sondevoeding. In deze nascholing gaan we uitgebreid op dit type voeding in.
Tijdsduur: 8:00
Accreditatie: 8 punten
Doelgroep: DiëtistenVoeding en dieetbehandeling bij borstkanker – deel 2: Dieetbehandeling bij borstkanker
Dit is deel II van de nascholing Voeding bij Borstkanker: Dieetbehandeling bij borstkanker - Voedingsadvisering bij verschillende hulpvragen en casuïstiek.
De dieetbehandeling bij borstkanker is zeer divers en is afhankelijk van de reis die de patiënt maakt van diagnose tot het volledige herstel of het einde van de palliatieve fase. In deze e e-learning gaan we in op de dieetmogelijkheden voor borstkankerpatiënten en de verwijsmomenten en verwijsredenen naar de diëtist.
Om aan deze nascholing deel te kunnen nemen is het verplicht eerst deel 1, Voeding en dieetbehandeling bij borstkanker, af te ronden.
Accreditatie: 5 Studiepunten (in aanvraag)
Doelgroep: DiëtistenVoeding en dieetbehandeling bij borstkanker – deel 1: Geneeskunde bij borstkanker
Dit is deel I van de nascholing Voeding bij Borstkanker: Geneeskunde bij borstkanker - Pathologie, oncologische behandelingen en voedingsgerelateerde consequenties hiervan.
Eén op de zeven vrouwen in Nederland krijgt in haar leven te maken met borstkanker. Het overlevingspercentage is hoog en stijgend, door steeds effectievere behandelmethoden en de introductie van het bevolkingsonderzoek. Een goede voeding en leefstijl vóór, tijdens en na de behandelingen kan zowel nadelige bijwerkingen van de behandelingen beperken, als toekomstige gezondheidsproblemen voorkomen.
Accreditatie: 3 Studiepunten (in aanvraag)
Doelgroep: Diëtisten