Platform Voeding

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

Vandaag start ‘de Week van Goede Zorg Proef Je: Dat smaakt naar meer!’. Deze week markeert een belangrijke mijlpaal in …Lees meer

ProfielfotoVoeding & Visie24 november 2025

Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

Voedselgewassen worden calorierijker, minder voedzaam en mogelijk ook giftiger door de toename van CO2 in de atmosfeer. Dit kan zonder …Lees meer

ProfielfotoVoeding & Visie23 november 2025

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

Het aantal patiënten met en na kanker dat de huisarts bezoekt, groeit. Zij ervaren vaak vermoeidheid, verminderde conditie en mentale …Lees meer

ProfielfotoVoeding & Visie29 oktober 2025

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

De meeste voedselverspilling vindt plaats bij de voedingsindustrie en consumenten. Restafval kan opnieuw gebruikt worden, bijvoorbeeld afgekeurde bananen verwerken tot bananenbrood.Lees meer

ProfielfotoVoeding & Visie16 oktober 2025

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Let er maar eens op, als je het doorhebt, zie je het overal. Ongezond eten dringt zich aan je op. …Lees meer

ProfielfotoVoeding & Visie9 oktober 2025

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Een internationaal team van meer dan 60 onderzoekers, waaronder wetenschappers van Wageningen University & Research (WUR), waarschuwt dat mondiale voedselsystemen …Lees meer

ProfielfotoVoeding & Visie7 oktober 2025

OVER ONS | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | CONTACT

Platform Voeding is onderdeel van Academic Journals. Alle rechten voorbehouden.