Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod
Vandaag start ‘de Week van Goede Zorg Proef Je: Dat smaakt naar meer!’. Deze week markeert een belangrijke mijlpaal in …Lees meer
Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging
Voedselgewassen worden calorierijker, minder voedzaam en mogelijk ook giftiger door de toename van CO2 in de atmosfeer. Dit kan zonder …Lees meer
Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten
Het aantal patiënten met en na kanker dat de huisarts bezoekt, groeit. Zij ervaren vaak vermoeidheid, verminderde conditie en mentale …Lees meer
Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje
De meeste voedselverspilling vindt plaats bij de voedingsindustrie en consumenten. Restafval kan opnieuw gebruikt worden, bijvoorbeeld afgekeurde bananen verwerken tot bananenbrood.Lees meer
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen
Let er maar eens op, als je het doorhebt, zie je het overal. Ongezond eten dringt zich aan je op. …Lees meer
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.
Een internationaal team van meer dan 60 onderzoekers, waaronder wetenschappers van Wageningen University & Research (WUR), waarschuwt dat mondiale voedselsystemen …Lees meer



