Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten
Het aantal patiënten met en na kanker dat de huisarts bezoekt, groeit. Zij ervaren vaak vermoeidheid, verminderde conditie en mentale …Lees meer
Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje
De meeste voedselverspilling vindt plaats bij de voedingsindustrie en consumenten. Restafval kan opnieuw gebruikt worden, bijvoorbeeld afgekeurde bananen verwerken tot bananenbrood.Lees meer
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen
Let er maar eens op, als je het doorhebt, zie je het overal. Ongezond eten dringt zich aan je op. …Lees meer
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.
Een internationaal team van meer dan 60 onderzoekers, waaronder wetenschappers van Wageningen University & Research (WUR), waarschuwt dat mondiale voedselsystemen …Lees meer
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten
Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) hebben voor de gemeenten Rotterdam en Amsterdam onderzoek gedaan naar de relatie tussen ‘sporten …Lees meer
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering
Wanneer gezondheidseffecten en milieuschade worden meegerekend, blijken kweekzalm en paling duurder dan de huidige winkelprijs, terwijl haring, makreel en sardine …Lees meer



